Vazelina bilopphøggers - utgivelsene:

FEM FYRER

- en tvilsom beretning fra bilopphøggerbransjen

De som fortsatt tror at framtida for dagens unge ligger i olje- eller databransjen, kan ikke ha fulgt særlig godt med i avisene de siste årene. Det burde ikke lenger herske den minste tvil om hva som er løsningen for dem som vil ut og fram her i verden: Ta tre år på Norges Bilopphugger-akademi og start deretter eget høggeri på Toten!

Mens bilopphøggere tidligere var henvist til evig liv blant spillolje og defekte differensialsperrer når de først var kommet innafor portene, har totningen Cocktail-Johan nå vist nye veier for sine kolleger. For fem år siden ble Johan med assistenter sluppet løs på prøve fra høggeriet i Brøttet mellom Eina og Reinsvoll. Nå foreligger rapporten om hva de fem fyrene har foretatt seg disse årene.

Les om deres tvilsomme beretning fra virkeligheten - på to målføre: Norsk og totning. Ordliste og uttaleveiledning følger med, og uten tillegg i prisen.

Du får her alle detaljer om høggeras møter med alle dem som betyr noe i norsk samfunnsliv: Mona Lisa, Kåre Willoch, Egil fra Kapp, Dolly Parton, Alf Prøysen, Tarzan, Fredheim Blandede Kor, Propell, Bo Diddley, Albert Nordengen, Propell, Hallgeir Brænden og naturligvis: Borghild!

En VG bok
Av Dag Endal
Schibsted

Centraltrykkeriet Østerås A.s.


Utgaver:
Bok på 82 sider - ISBN 82-516-1033-8  - utgitt 1985

Tilbake